Procentjes

Van de week lag het dan eindelijk in de bus, de schriftelijke bevestiging dat ik een nieuwe vaste functie binnen Tata heb gekregen. Per 1 juni ben ik gemuteerd (ja ja) van procesoperator A zoals dat zo mooi heet naar Werkvoorbereider/Planner A. Op dit moment werk ik 20 uur in de week waarbinnen ik poog al het werk van een volledige baan te doen, da’s best druk in je eentje…

Als je na bijna twee jaar ziek zijn nog niet volledig aan het werk bent, dan volgt de gang naar het UWV voor een WIA aanvraag. Die gaan dan kijken wat je (rest)capaciteit is en daarmee je mogelijkheden om je geld te verdienen met werken. Dat wordt gespiegeld aan wat je verdiende net vóór de ziekteperiode en dan rolt er een percentage uit waar dan je (aanvullende) uitkering mee wordt bepaald, in mijn geval een WGA uitkering.
Voor je die WIA aanvraag kunt doen ben je wel even bezig met het verzamelen van allerlei documenten. Zo zijn de onderstaande documenten nodig:

 • Formulier Oordeel van de werknemer
 • Plan van aanpak
 • Bijstellingen plan van aanpak
 • Eerstejaarsevaluatie van het Plan van aanpak
 • Eindevaluatie van het Plan van aanpak
 • Medische informatie.
 • Probleemanalyse
 • Bijstellingen van de probleemanalyse
 • Actueel oordeel bij de probleemanalyse
 • WIA-aanvraagformulier

Je ziet het, daar heb je nog wel even een kluif aan. Gelukkig ben ik daarmee goed geholpen door de HR medewerkers van Tata!

Afgelopen dinsdag heb ik het eerste gesprek gehad met de verzekeringsarts van het UWV. Een ontspannen gesprek waarin je dan moet vertellen wat mijn (on)mogelijkheden allemaal zijn. Maar ook hoe een dag in de week zoal verloopt.
De arts brouwt een verslag en vult de zogenaamde Functie Mogelijkheden Lijsten in en al die info gaat dan richting arbeidsdeskundige die op zijn/haar beurt mijn arbeidsvermogen gaat bepalen.
Daar worden allerlei zaken on meegewogen, zoals wat ik deed voor werk, wat ik nu doe, het feit dat ik geen ploegendienst meer loop, noem maar op. En daar rolt dan het bekende percentage uit, je weet wel, zo van “hey, die vent is 80% afgekeurd maar staat wel zijn dakkapel te schilderen”.

Ik zal binnenkort een uitnodiging krijgen voor een bezoek aan die arbeidsdeskundige en ga maar aanhoren hoe het met de procentjes gaat uitpakken. Het moet een aanvulling zijn op het salaris wat ik ga verdienen in mijn nieuwe en huidige functie, want daarvan alleen gaan we het niet redden ben ik bang. Best spannend weer en zou willen dat ik alles een keer af kon sluiten en verder met ons leventje. Want al lijkt alles weer lekker smooth te gaan, het is toch echt lastig zat!!

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Procentjes

 1. Luc zeggen:

  René, taai onderwerp maar noodzaak goed in de peiling te houden wat je rechten (en plchten) zijn. Houd ook in de gaten wat voor jou de maximale duur van een WGA-uitkering is en of Tata een WIA-exedentregeling heeft en of deze geldig is in jouw situatie. Sterke weer!

  • René zeggen:

   Hey Luc, bedankt voor je reactie. Tata voorziet in het CAOi in allerlei WIA vervangende uitkeringen. Is wel taaie kost om te doorgronden, maar ik hou dat goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *