Welkom Medipoint! Nou welkom…

Wie hier wel eens wat leest zal de perikelen met firma Welzorg opgemerkt hebben. Welnu, ik heb nu sinds een dik jaar een nieuwe rolstoel en deze is geleverd door Medipoint. Dus vaarwel Welzorg en welkom Medipoint. Veel slechter kan het niet worden….. toch?

Helaas ging na poosje Roho-luchtkussen alweer lek. Dit kussen is in vier kwadranten verdeeld waarvan er dus één leegliep en dat zit niet bepaald lekker.
Niet getreurd, plakspullen erbij gesleurd en plakken maar. Wel een lastig klusje voor mij want staand aan het aanrecht het kussen in de wasbak dompelen, gaatje lokaliseren, kussen afdrogen, lucht eruit en tegelijkertijd het gaatje niet uit het oog verliezen. Nou, dat laatste ging natuurlijk een paar keer mis, maar uiteindelijk had ik de plakker op het juiste gaatje geplakt en was het kussen weer luchtdicht en te gebruiken.
Dat luchtdicht zijn duurde helaas maar een paar maanden om wederom lek te raken en nu op een andere plek. Pffff, weer plakken maar weer. Wel gek dat het rubber van zo’n duur kussen, je hebt het over een honderdje of zes!, zo snel gaatjes vertoont.

Begin mei was het wéér zover, ik zat weer met mijn achterwerk op het canvas van de rolstoel in plaats van comfortabel op een laagje lucht. Ik heb één plakpoging gedaan maar toen dit niet gelukt was had ik toch echt geen zin meer in een verdere plaksessie en twijfelde echt aan de kwaliteit van dit maandagochtend kussen. En dan ga ik bellen hè, voor het eerst naar Medipoint.
Het landelijke nummer was snel gevonden en er werd al even spoedig door een automatisch-beantwoord-mevrouw opgenomen met de melding dat iedereen in gesprek was. Ach, ik was wel wat gewend bij Welzorg, erger kon het toch niet zijn? Toch….?

Na welgeteld 17 minuten en 42 seconden kreeg ik toch levende telefoon-mevrouw aan de lijn en ik leg alles uit over het lekke kussen en dat ik niet zonder kan enzovoort enzovoort. Die telefoon-mevrouw kon daar niet zoveel mee zo bleek en wist mij haarfijn te vertellen dat ik doorverbonden ging worden met iemand anders. Mhh, kwam me bekend voor, maar goed, ik ben een geduldig mens. Na nogmaals minimaal een kwartier in de wacht te hebben gestaan kreeg ik de volgende telefoon-mevrouw aan de lijn en ik leg wederom alles uit.
“Meneer Mossinkoff” zei de tweede telefoon-mevrouw, “u heeft niet de goede persoon aan de lijn helaas, u moet iemand van de WMO hebben, ik verbind u door!”, dus op naar nummer drie….
Weer minuten wachten en uiteindelijk had ik toch echt de juiste persoon aan de lijn, tenminste daar leek het op. Deze persoon zat dus wel op de juiste afdeling maar was meer een doorgeefluik en zou ervoor zorgen dat een monteur mij terug zou bellen. Het was woensdag en vóór 15:00 uur de volgende dag zou een monteur contact met mij opnemen. Als dat niet gebeurde moest ik even (!) terugbellen.
Je snapt het al, al wat er gebeurde, de volgende geen beller helaas. Dus die donderdag om 15:01 uur belde ik zelf dus maar weer. En mocht uiteraard weer net zo vaak doorverbonden worden met net zulke lange wachttijden.
Uiteindelijk kreeg is wel weer iemand aan de telefoon maar die kon voor die dag niets meer regelen. Waarom moest ik dan in vredesnaam wachten tot 15:00 uur wachten voordat ik kon bellen? Ze zou een notitie maken en de volgende dag zou er toch echt iemand contact met mij opnemen, daar stak ze hoogstpersoonlijk haar handen voor in het vuur. Nou dat zal haar wel zeer gedaan hebben want de vrijdag verstreek ook, geen beller. Dus ik wéér bellen en nu al bij lange na niet mee zo hoopvol als in het begin met deze firma.

Afijn, vrijdag middag rond 15:00 uur toch mezelf weer door de wachttijden gevochten en kreeg weer een allervriendelijkste dame aan de lijn: “Bent u niet gebeld dan? Volgens mij hebben ze echt gebeld hoor” waarop ik vroeg of ze dan wel het juiste nummer hadden gebruikt. Ze somde het gebruikte nummer op en dat bleek onze huistelefoon te zijn welke wij al jaaaaaren niet meer actief gebruiken. Hoe ze aan dat nummer zijn gekomen is me nog steeds een raadsel, maar ik kon niet anders doen dan mijn juiste nummer doorgeven.
“Maar wat nu dan mevrouw van Medipoint? Ik zit al 3 dagen op een lek kussen en dat gaat z’n tol eisen aan mijn poezelige billetjes!”
“Tja meneer Mossinkoff, daar kan ik vandaag niets meer aan doen, belt u maandag maar weer terug, fijn weekeind alvast gewenst!”

Gelukkig heb ik een zelfbouw-noodkussen, dus die maar weer van zolder gehaald, maar het gaat natuurlijk allemaal nergens over.
Het weekeinde verstreek en het werd maandag. Intussen had ik wel een telefoonnummer op het web opgediept waarmee ik rechtstreeks contact kon krijgen met de juiste WMO-afdeling van Medipoint. Dat scheelt zomaar 2x een kwartier wachten hè. Ze gaan om 9 uur open dus ik hing meteen aan de telefoon om het lekke-kussen probleem voor de tigste keer aan te kaarten. Ik had er overigens meteen een melding van zo’n acht losse spaken bij gedaan, dat scheelt weer een volgende keer bellen.
De Medipoint meneer die ik deze keer aan de telefoon kreeg leek slagvaardiger en kon meteen een afspraak maken voor de woensdag in dezelfde week, maar dan moest ik wel van 12 tot 17 uur beschikbaar zijn. En dat ging dus niet, ik had echt wat anders te doen. De eerstvolgende gelegenheid daarna was vrijdags. Niet normaal dat je vanaf het eerste telefoontje dan anderhalve week verder bent eer je een monteur aan huis hebt. Hij wist me ook meteen te vertellen dat de Roho kussens niet op voorraad waren en besteld diende te worden. Maar zou de monteur wel verder oppakken. Ik zag de bui(en) al weer hangen….

Het werd vrijdag en gelukkig was de monteur niet zo laat in de middag. Ik zag hem al aan komen wandelen, zijn bus stond een stukje verderop, en tot mijn verbazing had hij een nieuw kussen onder zijn arm.
Dus ik prees de beste kerel de hemel in voor zijn voortvarendheid, dat kan namelijk wonderen verrichten! Echter toen ik begon over de losse spaken keek hij mij toch weer warrig aan en had dus geen idee waar ik het over had, ze hadden dat blijkbaar niet aan hem doorgegeven, zucht, ze hadden maar één taak…..
Maar goed, het nieuwe kussen was een Godsgeschenk dus mijn weekeinde kon niet meer stuk. De monteur zou het spakenprobleem doorgeven en wellicht zou dat op garantie gegooid kunnen worden, de stoel was immers net aan een jaartje oud.

Bovenstaande was begin mei, vandaag is het 13 juni, dus een ruime maand verder. In de middag weer eens gebeld hoe het met de spaken staat en meteen gemeld dat een van de rugleuning-haken bijna niet te bewegen is, kunnen ze mooi even mee pakken toch?
Afijn, de Medipoint-mevrouw die ik aan de lijn hebt gehad maakt een melding van mijn belletje en kon mij vertellen dat ik ga worden teruggebeld. Juist ja, waar ken ik dat toch van……

Wordt weer vervolgd!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *