PC perikelen

En dan heb je plek gemaakt voor een PC in de kamer, gaat ie stuk. En aangezien we toch al overstromen van mazzel, het helse apparaat is nu voor de tweede keer richting Alternate te Ridderkerk. Hoe slecht kun je het treffen?

Vanaf de eerste keer aanzetten was de PC dan wel erg snel maar ook erg instabiel, je kent het wellicht, BSOD’s (Blue Screen Of Dead) en spontaan afsluitende programma’s. Maar even de nieuwste firmware in de SSD geschoten, hielp niet. Nieuwste firmware voor het moederbord geïnstalleerd, helaas, hielp ook niet. Wat nu gedaan? Werken met een instabiele PC is natuurlijk drama. Totdat het apparaat helemaal niet meer opstartte. Toen werd het allemaal wat eenvoudiger, hup in de doos en op de bus.
Nou, als je in een rolstoel zit, is dat is helemaal niet zo “hup in de doos”, namelijk 17 kg schoon aan de haak (ja ja, een beest van een machine) en dan staat ie nog niet in de auto, laat staan bij het postagentschap van de Bruna. Dus dat moet iemand voor me doen.

Afijn, het bleek defect geheugen te zijn. Er zit 16GB aan geheugen in (veel dus), er kan blijkbaar dan ook veel stuk! Elk voordeel heeft z’n nadeel. Maandag opgestuurd en zaterdag stond ie weer naast het nieuwe bureautje. Geen vastlopers of raar werkende programma’s meer, heerlijk snel. Was weer tevreden en kon eindelijk betrouwbaar werken en tevens genieten van het fraaie 27″ scherm.
Tot maandagavond wel te verstaan. De PC genoot lekker van een dutje na een poosje hard werken en wel zodanig dat ie besloot niet meer wakker te worden. Never! Leek erg veel op meer van hetzelfde zoals vorige week. Grrrrr!!
Dinsdag bellen naar de leverancier, dus hup in de doos (oh nee, dat was niet zo simpel) en afwachten maar weer. Gisteren gebeld, blijkt wederom het geheugen defect te zijn. Ik ga dan wel twijfelen aan de kwaliteit hiervan (Corsair 16 GB DDR3-1600 Vengeance LP, XMP). Het is weer vervangen en werkt blijkbaar weer, ze gaan echter wat langer testen om zeker te weten dat niet weer gebeurd. Dat lijkt mij ook wel fijn ja! Lichtpuntje: de verzendkosten van €19 per keer opsturen krijg ik terug, dat dan weer wel.

Ik type nog wel een paar dagen door op de laptop want ach, dat ben ik toch gewend!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *