In de boot genomen!

Gisteren hebben we het kunstfestival FAC in Alkmaar bezocht. Een erg leuk festival moet gezegd en het weer werkte in de middag ook erg mee.
Op het plein bij Overstad speelde onder andere Hurrymania en die moesten op de kiek natuurlijk.

Ook waren er rondvaarten met een schuit. Of ik mee wilde !? Tuurlijk, maar hoe? De eerste hindernis was een trap naar de lage kade, uiteraard zonder leuning. Wat niet kunnen? Vriendelijk doch dringend werd gemeld dat er wel vier sterke (tja, toch zo’n 90 kilo) kerels geregeld werden om het klusje te klaren. Nou, dan maar op de billen de trap af want en public door vier mannen naar de waterkant gedragen worden was me even te gek.
Afijn, ik ben de boot ingekomen en mijn Quicky Helium stoeltje ook, daar zat ik dan als een koning op zijn troon maar dan in een trekschuit.
Alle bootjes hadden artiesten aan boord, zo ook de onze. Wij werden geëntertaind door Desiree van Haaren en zij deed een toneelstukje als Cupido, erg knap voor zo’n klein gezelschap.
Een beetje trikkie zijn de bruggetjes, ja ’t is wat laag, erg laag. Waar mijn medeopvarenden gewoon op de bodem konden gaan zitten moest ik de meest gekke houdingen aannemen om te voorkomen dat ik via de waterweg naar het ziekenhuis moet worden vervoerd .
De tocht duurde een half uurtje om daarna weer van boord te klauteren, maar we hebben genoten en ben weer een ervaring rijker…….

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *