Pijn, paal, verstopping en lekker groot!

“Als ik hier druk heb ik daar pijn”, wie kent dit bekende zinnetje niet. Klopt niet helemaal altijd, maar het lijkt er wel vaak op. Ik heb nu weer last van mijn armen, vooral mijn elleboog links. Pure overbelasting, want haal bij alles wat ik doe de kracht uit mijn armen. Een “normaal” mens gebruikt zijn hele lijf om te tillen, bijvoorbeeld: je bukt naar voren en trekt met je romp ook een deel van de last naar je toe. En laat dat nou nog steeds niet goed werken bij mij. En komt dus alles op mijn armen neer.
Voorlopig wordt mijn arm ontlast door een brace om mijn pols, het probleem ontstaat voornamelijk door de spieren die van mijn hand naar mijn onderarm lopen. Met die brace is alleen onmogelijk om met mijn linkerhand ergens op te steunen, rolstoelrollen is ook nagenoeg onmogelijk. Tja, zo geef je ook rust en het zal zich dan ook wel weer oplossen!

De parkeerplaats voor de deur liet erg lang op zich wachten. Ach, ze moesten natuurlijk nog een parkeerdrukte onderzoek doen.
Maar eens bellen dacht mijn meisje en dat bleek maar goed. Het dossier met de duur betaalde aanvraag was namelijk tezamen met eveneens duur betaalde aanvraag voor de parkeerkaart in het fraaie gemeentelijke archief beland. Tja, zo krijg ik de kasten ook wel vol! Als het geld maar wappert, als het rolt is het blijkbaar te weinig.
“Excuus”, dat dan weer wel, “en omdat het zolang heeft geduurd zetten we er spoed achter en we laten het parkeerdrukte onderzoek maar achterwege. We weten zo ook wel dat dit een drukke wijk is!”
Dus dat wist de gemeente van te voren al! Waarom dan het onderzoek in eerste instantie!
Twee dagen later lag de brief met de toezegging van de parkeerplaats in de bus:
[quote]In de afgelopen weken hebben wij een parkeerdrukte onderzoek gedaan….bla bla bla….en uit het onderzoek is gebleken dat we regelmatig de auto niet kunnen parkeren binnen mijn LOOPAFSTAND….bla bla bla[/quote]
JA HALLO, KEN HET? DIE IS NAMELIJK NUL KOMMA NUL!
Niet dus, niks onderzoek, mogen jullie liegen van moeders?
Vandaag zag ik bij thuiskomst de gehandicaptenparkeerplaatsmetonskentekenpaal (mooi scrabble woord) van verre al staan, met een paar buren ernaast, want het is al de derde in de straat. Dat dan weer wel….

Het plan om drie dagen te werken per week is nog niet echt goed uit te voeren, er is natuurlijk weer een dag therapie bijgekomen, ergo in dit geval voor de elleboog. Daarnaast nog twee keer fysio en moet ik zo af en toe naar een arts. Volgende week dan maar?

Mijn meisje treft het ook niet zo goed. Zit midden in de voorbereiding van de WIA aanvraag, dus (nog meer) stress doet zijn intrede in het toch al zo onrustige hoofd.
De laatste dag had ze een wat “doof” gevoel in haar mond/linker wang. Is vermoedelijk toch weer een TIA geweest, in haar geval een tijdelijk verstopping in je hersenen, maar dan moet het nog wel even wegtrekken. Anders is het niet tijdelijk en dus geen TIA, dat dan weer niet.

Sjees, is er dan weer niets positiefs?? Het wordt wel wat vervelend om te lezen zo!
Nou oké dan: ook wel wat goed nieuws (wel materieel maar goed), de laptop heeft namelijk plaatsgemaakt voor een heuse desktop! Nou ja, desktop, de PC kast is dan wel weer zo groot dat ie echt niet op de desk kan staan. Meer een grondtop dus. Maar wel erg snel met een mooi en vooral groot beeldscherm, lekker voor de fotobewerking en wie weet kan ik nog eens thuiswerken. Investeren in de toekomst heet dat toch?
In de huiskamer is er een fraaie plek gecreëerd zodat ik niet naar boven toe hoef. Nou alleen nog wat langer vol kunnen houden, dan kan ik ook weer eens iets afmaken…………

En nog een nieuwtje, zoonlief en zijn meisje gaan een huis kopen, ja ja, je leest het goed. Waar iedereen dacht dat ze het huis niet uit te knuppelen zijn, gaat het ergens volgend jaar dan wellicht echt gebeuren. In september gaat de bouw zo’n beetje beginnen. Gewoon in Heerhugowaard, gelukkig niet ergens aan de andere kant van het land, want….
……wie gaat dan al die klussen hier doen? En al die zware dingen van boven naar beneden sjouwen en andersom?
Gekheid natuurlijk want we gunnen het hun natuurlijk van harte en ik sta uiteraard al te popelen om weer eens een vloertje te leggen. Dat leggen zal me dan wel het beste afgaan, maar daar komt die vloer dan weer niet mee af 🙂

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *