Marktplaats?

Denk je eens zelf wat te kopen op Marktplaats in plaats van te verkopen, wordt je meteen twee keer opgelicht. Wel betaald, niets geleverd. Twee keer op één dag (ja ja, ook ik ben erin getuind)
Afijn, de klachtenafdeling van Marktplaats is er goed voor en meteen aangifte gedaan bij de politie en de bank van een van de lieden ingelicht.
Niet verder getreurd, dan de artikelen maar in de winkel gekocht. Werden wel dure artikelen op deze manier.

Maar dat is allemaal niet het ergste. Lees onderstaande mails en huiver:

Hallo mensen van Marktplaats,Vandaag geprobeerd in te loggen, echter mijn emailadres is geblokkeerd. Ik kan geen reden bedenken waarom dit zou moeten zijn. Het gaat om [mijn mailadres]
Kunt u aangeven waarom dit is gebeurt?

Geachte mevrouw/meneer,

Hartelijk dank voor uw bericht waarin u aangeeft dat u niet in kunt loggen. Wij begrijpen dat deze situatie vervelend voor u is.
Wij hebben echter meerdere klachten ontvangen van Marktplaats gebruikers, die aangeven door u te zijn benadeeld met betrekking tot het niet leveren van reeds betaalde producten of het niet leveren van het juiste product. Om deze reden hebben wij besloten uw account te blokkeren van de site.

Wanneer u van mening bent dat deze blokkade niet correct is, ontvangen wij graag uw toelichting hierop.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Sofie

Helpdesk medewerker
www.marktplaats.nl

N.B. Als u een reactie op dit bericht wilt geven, verzoeken we u vriendelijk doch dringend het onderwerp van deze e-mail niet te wijzigen.

 

Beste Sofie,

Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik vermoed echter dat er hier nu iets geheel verkeerd gaat (eigenlijk omgedraaid wordt). Ik heb namelijk ZELF een tweetal keren melding gedaan van oplichting door lieden die ik heb betaald en niets van geleverd heb gekregen. Beide gevallen op 8 augustus en in beide gevallen heb ik daar aangifte bij de politie gedaan en van jullie (marktplaats) in beide gevallen netjes een mail gekregen dat er al eerder meldingen waren van deze oplichters en dat die accounts zijn geblokkeerd.
Ik heb overigens de mailwisseling met deze leiden bewaard.

De betreffende aangiftenummers zijn 012850000056592 en 012850000057238 en heb de PDF bestanden die ik van de politie heb ontvangen bijgevoegd.

Ik gebruik al zo’n 6 jaar Marktplaats voor af en toe aankopen en verkopen en heb nog nooit iemand benadeeld (ook niet buiten Marktplaats natuurlijk) en verafschuw deze praktijken dan ook aan alle kanten.
Ik vind het jammer dat ik recent zelf ben bestolen door verkopers van Marktplaats en vind het des te jammer dat nu de boel wordt omgedraaid en geef daarbij met klem aan dat er nu vervelende fouten worden gemaakt.

Hierbij dan ook het verzoek om mijn account te deblokkeren zodat ik er gewoon weer gebruik van kan maken.

Indien u nog verdere info nodig hebt verneem ik dat graag. U kunt mij eventueel altijd bellen of voor mijn part thuis bezoeken.

Met vriendelijke groet

René Mossinkoff

Beste mensen van Marktplaats,

Ik heb een week geleden onderstaande mail geschreven als reactie op uw antwoord op mijn vraag waarom mijn account is geblokkeerd. Ik had wel op een reactie gehoopt en een herstel van mijn account.

Kunt u aangeven wat er verder voor nodig is om mijn account weer te activeren?
ALS er mensen zijn die hebben geklaagd over iets wat ik gedaan zou moeten hebben, dan zouden daar ook bewijsstukken van moeten zijn, mailverkeer, noem maar op. Die zijn er niet kan ik nu al vertellen want ik ben zo schoon al het maar kan.

Het enige wat ik kan verzinnen is dat diegene(n) die mij heeft benadeelt/bestolen (zie mijn meegestuurde aangifte bij vorige mail) uit boosheid van mijn aangifte de boel nu omdraaien. Indien dit zo is dan ga ik ook daar aangifte van doen, ik wordt niet graag uitgemaakt voor iets wat ik niet heb gedaan.
Ik heb gelukkig het mailverkeer van beide keren dat ik ben bestolen, dus daar is geen misverstand over. Ik mail ook altijd gewoon met mijn eigen naam in het mailadres, als ik iemand zou willen benadelen zou dat niet zo handig zijn lijkt. Als je googelt op mijn naam weet je meteen wie ik ben, waar ik woon, wat ik doe, noem maar op.

Dus graag een reactie op mijn vorige en/of deze mail want ik wil dit erg graag rechtgetrokken hebben.

Alvast dank voor jullie tijd.

Gr. René Mossinkoff

Beste mensen van Marktplaats,

Toch een laatste poging een en ander recht te trekken en dan vooral om te weten te komen waarom jullie niet reageren op mijn mails terwijl in de eerste mail staat “Wanneer u van mening bent dat deze blokkade niet correct is, ontvangen wij graag uw toelichting hierop.”Die geef ik en geen enkele reactie meer van jullie kant.

Ik hoop nu toch echt op een reactie, anders houdt het dan toch maar op. Ik heb mijn energie voor andere zaken dan harder nog (ben invalide) en kan eventueel via mijn vrouw of zoon ook handelen. Jammer dat het zo gaat en had dat wel anders verwacht.

Evengoed hartelijke groeten,

René Mossinkoff

Het zal wel stil blijven ben ik bang.

Lees verder in DEEL 2

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

22 reacties op Marktplaats?

 1. Luc de Schepper zeggen:

  Balen zeg die oplichting. En waardeloze afhandeling van Marktplaats. Succes met het vervolg René!

  • René zeggen:

   Zeker balen, ben er nog niet uit wat ik verder moet ondernemen, een aangetekende brief wellicht. Maar ja dat kost weer en als ze dan niet reageren wordt het helemaal frustrerend……….

 2. Tanja Nijssen zeggen:

  Reactie op bovenstaande afhandeling van marktplaats is echt erg slecht. ik heb precies hetzelfde meegemaakt nu. Ik plaats met enige regelmaat advertenties op marktplaats, ook merkartiekelen. Nu blijktdat deomschrijving van2advertenties niet juist was en hierom hebben ze nu mijn account geblokkeerd en mij op de ZWARTE LIJST gezet! ht is echt idioot. je krijgt alleen die geautomatiseerde mail vaneen medewerker enals je om verdere uitleg vraagt en ookde advertenties hebt veranderd en de naam hebt weggelaten, dan nog blijf je geblokkeerd. Ik kom erecht helemaal niet meer op. Ik vraag mij af of dit zomaar mag. Ik heb gezocht op internet enmijn en jou geval staan niet alleen. Er zijn genoeg kopers maar zeker ook verkopers die gedupeerd zijn door Marktplaats door dit soort vreemde eenzijdige acties. Volgens mij is dit een goed onderwerp voor RADAR. MvrgrTanja

  • CoenEns zeggen:

   Hoi Tanja !

   Dit is mij nu ook al overkomen, zonder enige melding heeft marktplaats.nl mijn account geblokkeerd. Vervolgens alleen maar standaard reactie via de helpdesk waarmee je echt niets kan beginnen.

   Mijn intentie was om veelvuldig te adverteren maar bij marktplaats.nl lijkt het op de onpersoonlijkste en slechtste service ooit !

   Heb jij nog ooit een reactie gehad en je account kunnen herstellen ?

   Gr Coen

 3. k franzen. zeggen:

  RENE. 7 okt oplichting heb ik ook gehad,gevraagd opMP filtser
  reactie van Willem Jan Massing te den Haag 125€ over gemaakt op rek . nooit iets ontvangen .aangifte Pol en MP
  niets meer gehoord .Rabo en Ing we kunnen niets voor u betekenen

 4. Angel zeggen:

  Tanja,

  Jij hebt gelijk dit is echt een onderwerp voor radar (kassa), maar hoe gaan wij dit aan/oppakken?
  Van de een op de andere dag is mijn account bij marktplaats nl geblokkeerd zonder dat marktplaats een reden hiervoor geeft.
  Volgens marktplaats kan een account niet individueel worden gedeblokkeerd……..raar want ze kunnen wel een account individueel blokkeren……..

  Mvgr,

  Angel

 5. Mike Liebers zeggen:

  Ik heb hetzelfde, nooit wat verkeerd gedaan 5 jaar lid, ineens wordt ik beschuldigd van oplichterij, het mooiste is ook nog dat ze zeiden dat er meerdere officieele aangiftes tegen me liepen.

  • rosa de guit zeggen:

   nou, jij durft wel zeg,
   je vraagt op facebook marktplaats account te koop
   je licht mensen op via andere websites
   en dan durf je te beweren dat je vals beschuldigd wordt
   ik ga ook een aangifte bij de politie doen over jou
   bij marktplaats heb ik het al gedaan

 6. Lydia zeggen:

  ja vandaag kwam ik ook achter dat mijn account geblokt is door Marktplaats.nl
  We hebben NIETS verkeerd gedaan ofzo.

  Bovendien ben ik gigantisch benadeeld want ik was in onderhandeling met de kopers van 2 kinderstoelen van mijzelf en een van mijn zus.

  Wat blijkt, marktplaats heeft zelfs de potentiële kopers ook gemaild en gewaarschuwd dat ik niet te vertrouwen zou zijn.

  Ikzelf kwam hier zojuist achter door een telefoontje van een koper.

  Beste Marktplaats; Waarom maakt u ongefundeerd mensen zwart of criminaliseert u hen zonder enige reden?

 7. Richard zeggen:

  Beste mensen,

  Ook ik ben dus geblokkeerd van de site na 7 jaar gebruik zonder problemen.
  Ik verkoop verschillende artikelen en betalingen geschieden contant, per Paypal of achteraf op mijn rekening.

  Nu probeerde ik mij afgelopen donderdag in te loggen en kreeg ik een mededeling dat mijn account is geblokkeerd en contact moet opnemen met de helpdesk. Zo gezegd, zo gedaan…..

  Ik kreeg een standaard mail terug met de woorden dan het niet zo hoeft te zijn dat ik in overtreding ben maar om de gebruikers te beschermen hebben ze maar mijn account geblokkeerd. Hartstikke vaag dus ik vraag om nuance van het bericht… Zegt een andere medewerker in de zelfde conversatie dat hij nog eens naar de reden van de blokkade heeft gekeken en uit veiligheidsoverwegingen mijn account niet kan deblokkeren.

  Ze geven geen reden lopen alleen maar stront te lullen..Volgensmij zitten er daar op kantoor een paar lamlullen die geen reet te doen hebben en maar zomaar een paar accountjes blokkeren.

  Kutzooi!

 8. Robin Ketting zeggen:

  Beste Allemaal,

  Ja hoor… het is mij vandaag ook overkomen: mijn account op Marktplaats is geblokkeerd!

  Vorige week plaatste ik een aantal advertenties, waaronder mijn motor, een gitaar etc. Daar moet je op Marktplaats voor betalen.
  Ik plaatste ook enkele gratis advertenties (mijn konijnenhok en wat spullen van zolder).
  Tot zover alles goed.
  Ik heb zelfs biedingen en geinteresseerden voor de motor, de gitaar etc.

  Gisteravond heb ik opnieuw een aantal ratis advertenties geplaatst. Na een uurtje wilde ik nog wat aanpassen en in “mijn advertenties” zag ik alleen nog de vier advertenties die ik vorige week had geplaatst. De rest was weg.
  Ik dus gisteravond een email naar Marktplaats gestuurd, met vanmiddag “de bekende algemene reactie”

  Ik ben me van geen kwaad bewust.
  Ik heb ook volgens mij geen regels overtreden (nep spullen aangeboden ofzo).

  Verder heb ik alleen spullen “oog-in-oog” verkocht. Mensen zijn bij mij thuis geweest, hebben het artikel bekeken en konden beslissen het wel of niet te kopen. Iedereen was erg blij met wat ze hebben kunnen overnemen van me.

  Verder ben ik erg kwaad. Ik heb betaald voor advertenties die nu niet meer zichtbaar zijn, maar ook door mensen te gaan emailen krijg ik ineens een slechte naam en lijk ineens heel onbetrouwbaar…
  Dus mijn naam en faam is aangetast, maar ook voel ik me opgelicht of bestolen: ik heb betaald voor een dienst die niet wordt geleverd door Marktplaats …

  Ik heb trouwens op klacht.nl een stroom aan klachten gevonden van mensen die het de laatste paar dagen ook overkomen is.
  Zoek ook maar op Google bij “marktplaats account geblokkeerd”.

  Mochten er mede-lotgenoten zijn: stuur me graag een reactie. Misschien kunnen we samen een oplossing bedenken of een manier Marktplaats op een juiste manier te benaderen en te vragen om uitleg en rectificatie?

 9. Sjors zeggen:

  Als je het niet eens bent met de blokkade kun je hier dan iets tegen doen?
  Stond erover na te denken om naar de gerechtswinkel te gaan om daar informatie te winnen om eventuele verdere stappen tegen Marktplaats te ondernemen.

  Volgens mij kun je hiervoor naar de geschillen commissie gaan of naar Radar.

 10. Robin Ketting zeggen:

  Jippie…. mijn account blokkade is opgeheven!
  Na enkele malen contact gezocht te hebben via Facebook (en reacties), en gisteren nogmaals een verzoek via hun site in te dienen om mijn account in ere te herstellen… kreeg ik vandaag deze email:

  Geachte mevrouw/meneer,

  Hartelijk dank voor uw reactie waarin u vraagt wanneer uw account wordt geheractiveerd. Ik kan me deze reactie goed voorstellen.Marktplaats hecht veel waarde aan veilig handelen. Ik wil het u graag uitleggen.

  Heeft u voor mij een telefoonnummer waarop ik u kan bereiken? Ik wil u graag mondeling uitleggen wat er is gebeurd.

  Ik heb uw account inmiddels gedeblokkeerd. De verwijdering van uw advertenties en de blokkade zijn onterecht geweest

  Ik vertrouw er op u hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd en wens u natuurlijk veel succes toe met uw activiteiten op Marktplaats.

  Met vriendelijke groet,

  xxxxxx

  Helpdesk medewerker
  http://www.marktplaats.nl

  ==================================================

  Ik ben dus weer geactiveerd.
  Maar alle advertenties zijn weg (ook die waarvoor ik heb betaald).
  Ik heb een email gestuurd met daarin mijn 06 nummer en de vraag naar hun oplossing van de verwijderde betaalde advertenties (graag mijn geld terug a.u.b.).

  Wordt vervolgd…

 11. Fleur zeggen:

  Nou ik zit met grote verbazing alle berichtjes te lezen….
  Ook ik ben onterecht geblokkeerd en blijf maar mailtjes sturen naar MP…
  Krijg na 3 dagen eindelijk bericht terug waar ik niks aan heb….. Gewoon een standaard mail.
  Wat is dit nu ???????
  Kan niemand hier dan iets aan doen ?
  Wat is het toch een flut bedrijf geworden dat mp
  Ze staan je niet eens te woord
  Fleur

 12. Fleur zeggen:

  Hay Rene

  Ik heb radar al gebeld en de consumentenbond
  Er komen honderden klachten binnen over mp….
  Maar ik zit nu met een probleem !!!!
  Hoe krijg ik die blokkade eraf.
  We hebben al ander mailadres aangemaakt…
  Ingelocht bij iemand anders om nieuw account aan te maken zodat het op ander ip adres komt…
  Binnen een week weer geblokkeerd….
  Mensen die bij mij wat wilde kopen krijgen een mail met dat ik een fraudeur ben en oplichtster ….
  Dit kan toch niet !!!!!
  Heeft iemand een tip ?
  Hoe en wat om nieuw account aan te maken
  Wat marktplaats niet kan achterhalen

  Bedank alvast Fleur

  • René zeggen:

   Tja, lastige zaak, als je ergens anders een nieuw account aanmaakt is die weer om zeep zodra je thuis op dat account weer inlogt, dus dat is een verloren zaak. Ik heb toen een nieuw account gemaakt met een anders mailadres gemaakt en dat is gelukkig toegelaten, maar blijkbaar is dat bij jou helaas niet het geval. Wel een vervelend gedoe zeg, ik heb ook geen oplossing voor je ….

 13. Fleur zeggen:

  Duurt wel lang het plaatsen van een opmerking ??

  • René zeggen:

   Haha ja dat kan wel eens, ben niet altijd thuis achter de PC en moet de berichten handmatig goedkeuren. Je moest eens weten wat een SPAM er anders op de site staat, bizar gewoon!

 14. Fleur zeggen:

  Bedankt Rene

  We zijn bezig met ander ip adres aan te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *