Coronaregels? Pffff, schijt aan

Het is maar een gedoe hè, al die maatregelen als gevolg van het corona virus. Maar goed, iedereen heeft er baat bij, de tijd dat ik nog geloofde dat het “maar een griepje is” is wel voorbij.

Van de week  waren we bij de Praxis om wat hout te halen om daarmee lekker in de tuin te knutselen, het is toch mooi weer. Ja, ja, ik had laatste gemeld dat ik er nooit meer zou komen, maar de  korting was deze dag tè hoog om te laten lopen keer…
Zo’n bouwmarkt is tijdens deze virale crisis prima te doen als je er voor iets specifieks heengaat. Tuurlijk zie je daar ook wel  mensen die er een soort uitje van maken want ze vervelen zich blijkbaar te pletter thuis.
Afijn, bij de deur staan een aantal maatregelen aangegeven waar de bezoeker zich strikt aan moet houden. Zo mogen er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de winkel zijn, dit om de ruimte van 1,5m van elkaar af blijven te kunnen handhaven. Ook kan je alleen met je pinpas betalen want via geld kan er veel worden overgedragen en dan heb ik niet alleen over de waarde van de flappen, er kan zomaar een bergje virussen aankleven. Als ik daar had aanbeland en zou géén pinpas bij me hebben, dan zou ik weer omdraaien om alsnog een pas te gaan halen. Of geen spullen kopen, veel meer keus is er niet in mijn beleving. Maar dat blijkt toch wel lastig voor sommigen….

Voor ons bij de kassa staat een stel en er ontstaat tussen de kassière  en het stel een verhitte discussie:
Kassière: “Meneer, het staat duidelijk bij de deur dat er alleen gepint mag worden!”
Man zonder pinpas  maar wel briefgeld in z’n hand: “Ja màr, ik heb màr twee dingen” (er stonden 2 grote golfplaten op hun karretje)
Kassière: “Meneer, al was het er één, u kunt alleen pinnen”
Man zonder pinpas: “Ja màr, alleen twee, kan dees keer tog wel?”
Vrouw zonder pinpas: “Ja man, kan tog wel?”
Kassière: “Mevrouw, u moet niet zo eigenwijs doen, ik zeg net tegen u man ook al dat er alleen gepint kan worden!”
Vrouw zonder pinpas: “Niet zo doen hè tègen mij, NIET ZO DOEN!!”

De gemoederen liepen hoog op en de medewerkers die toe waren komen lopen naar de kassa zwichten uiteindelijk en lieten ze tòch met contant geld betalen. Mijn klomp brak weer eens, de aso soort “mensen” kregen het toch weer gewoon voor elkaar. Daar gaat het dus fout, toegeven terwijl de regels en het nut wel duidelijk is.
Tot overmaat van ramp kon die klungel met die mega grote golfplaten niet door de kassa-gang en stond als een debiel te manoeuvreren. Toen hij ook nog toestemming kreeg om door de zijdeur kreeg moest hij zich met kar en vrouw zonder pinpas langs de intussen ontstane  rij persen waardoor de 1,5m in z’n geheel om zeep ging.

Toen we even later zelf aan de beurt waren om de plankjes af te rekenen vroegen we aan de kassière waarom ze toch hun zin kregen.
Kassière: “Tja, ze deden zó moeilijk, laat ze dan maar”…..
We zijn daar maar niet meer verder op in gegaan, maar ze merkte wel aan de reacties uit de wachtrij dat meer mensen het niet met haar eens waren.

Kijk, of die regels nou overdreven zijn of niet, daar  gaat het hier niet om. Ze staan nou eenmaal aangegeven bij de ingang en al staat er dat je alleen naakt naar binnen mag, dan heb je maar 2 keuzes: òf je trekt je kleren uit en gaat naar binnen, òf je houdt je kleren aan en je gaat weg. Meer is het niet, minder ook niet.
Maar nee hoor, als je bek maar groot genoeg is en je brult lekker fout, nou dan gaan toch alle deuren open blijkbaar. En zolang we daar aan toegeven wordt het nooit anders….

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *