Maandje hoofdpijn meer of minder, ach…

Sinds zo’n anderhalve week heeft mijn meisje hoofdpijn en fiks ook. Daarbij is ze continue dwarsaf of hondsmoe zo u wilt, maar ook duizelig en laat ze regelmatig dingen uit haar handen vallen.
Ze laat het niet snel merken aan haar omgeving maar ik merk het wel degelijk, zoals ik alles wel merk (hoop ik dan maar).
In eerste instantie de huisarts gebeld, paracetamol was het advies maar ze werd teruggebeld om, gezien haar CVA verleden, tóch maar even langs te komen, de klacht leek ook erg op wat ze toentertijd heeft ervaren. Mwah, de huisarts vond niet veel concreets maar er moest toch maar even een neuroloog naar kijken, dus er ging een spoedverwijzing naar het ziekenhuis.

Intussen herinnerde ik me dat ze ergens vorige week had geroepen dar er een ander pilletje in haar baxterrol was opgenomen, ander vorm en kleur. Aldus contact opgenomen met de apotheek en inderdaad, na wat doorvragen bleek het vorige merk medicijn tegen hoge bloeddruk sinds oktober niet meer leverbaar en was er stiekem een ander merk ingestopt.
“Het had wellicht handig geweest om dit even te melden?” vroeg ik veel te bijdehand over de telefoon aan de apotheek mevrouw.
“Nou, nee” zei de apotheek mevrouw “want de bestanddelen zijn exact hetzelfde”. Nou dat hadden we wel vaker gehoord en toen hadden “diezelfde” medicijnen toch een iets andere (bij)werking.
Afijn, ze kwamen wel met het voorstel om het huidige combi-medicijn te splitsen, echter dat was ook al niet leverbaar. Uiteindelijk stemden ze in met het verstrekken van een oude versie van het medicijn, die werd alleen dan weer niet vergoed door de zorgverzekering, want te duur. Nou, die hebben we dan maar zelf betaald, want hoofdpijn!
Nu na een weekje lijkt het er toch niet echt op dat dit de oplossing is, de klachten blijven hardnekkig aanwezig.

Die spoedverwijzing voor de neuroloog werd gelukkig echt als spoed opgepakt en daar zijn we gisteren al geweest. Vele vragen en testen verder zag de neuroloog geen direct gevaar voor een CVA en kon mijn meisje wel gerustgesteld worden. De klachten zouden wel veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld een aderontsteking of iets dergelijks en daar moet dan wel onderzoek naar worden gedaan. En aldus werden we verwezen naar de vampierenafdeling van het ziekenhuis om bloed af te laten tappen. Tevens konden we een afspraak maken voor een MRI om toch even nauwkeurig in haar zolderkamer te kunnen kijken. Nou, dat spoed is er meteen wel vanaf want de 13e december is er pas een plekje voor een MRI. De uitslag daarvan horen we dan, ja beste lezer, je leest het goed, op 24 december!

Oftewel gewoon nog een weekje of zes extra paracetamolletjes slikken, een mooi voorruitzicht lijkt me, als dat tenminste zou helpen. Gelukkig werd er vandaag een prachtige bos bloemen bezorgd van goede vrienden en dat deed dan wel weer heel erg goed.

De MRI gaf gelukkig geen afwijkingen te zien en de neuroloog kan dus ook niet echt aangeven wat de hoofdpijn dan wèl veroorzaakte. Het blijkt wel vaker voor te komen en ze schreef een medicijn voor, eigenlijk tegen depressies maar in lage doseringen kan het tegen zulke klachten ook werken.
En warempel, na een week of vier was de hoofdpijn gezakt en is ook niet meer teruggekomen…eind goed, al goed 😀

Getagd . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Maandje hoofdpijn meer of minder, ach…

  1. Luc zeggen:

    Hè wat een gedoe weer. Sterkte er mee en groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *