Alie doet het express

Onlangs kwam mijn meisje binnengelopen met linker buitenspiegelglas van onze VW Golf in haar handen. “Die hing nog net aan een puntje vast en kon ik het redden van een val tegen de keien.” Gelukkig maar want het was anders zeker gebroken. Maar hoe dat stuk glas nou zomaar uit de “linkerbuitenspiegelglashouder” kan vallen?

Navraag bij de garage leerde dat in de winter vaak de buitenspiegel verwarming aan blijft staan en dan wordt de lijm te lang heet. Dat kan zomaar kloppen, bij onze auto staat de draaiknop ook altijd op die stand, maar mij lijkt het echter dat het daar maar tegen moet kunnen, anders moeten ze er een tijdschakelaar op maken of zoiets.
Navraag bij de garage leerde ook dat ze gerust een nieuw glas wilde bestellen, koste wel even tussen de 70 en 80 euro, dat dan weer wel. “Ja, maar er zit verwarming op meneer” probeerde hij de prijs nog een beetje te vergoelijken, maar dat hielp weinig.
Dus ging René maar even het Internet op om te proberen toch iets goedkoper uit te zijn. En bleek al  snel te kunnen,  diverse Nederlandse webshops bieden die dingen aan voor veel lagere prijzen, echter overal uitverkocht, tenminste de linkerspiegel versie. Flikkeren die linker glaasjes bij bossen uit de houders dan?

Als laatste redmiddel dan maar naar Aliexpress en warempel, daar is het natuurlijk ook gewoon te koop en op voorraad, voor een bedrag €8,17, inclusief bijbehorende verwarming en verzenden 😐 Duurt wel een weekje of twee voordat de postbode voor de deur staat maar zolang houdt de oude het met dubbelzijdig plakband wel uit.
“Kopen bij Aliexpress verziekt de hele westerse economie”, dat was zo’n beetje de stelling van een discussie die ik onlangs met een goede vriend had. En wellicht zit daar wel een kern van  waarheid in. Maar ik ben bang dat de slimme inkopers bij Volkswagen ook zomaar  de goedkope productie in of inkoop uit China gevonden hebben. En dan hier in Nederland ruim 70 euro rekenen. Als dat zo is, wie verziekt dan de economie?
Een kennis is al jaren kraandrijver in de Rotterdamse havens en gaf al aan ” je moest eens weten hoeveel Chinese containers elke dag Europa binnen komen, niet normaal zoveel”.

Nog een voorbeeldje, ik zat al een tijdje met een scheel oog naar een Really Right Stuff beugel te kijken voor mijn camera. Maar door de prijs van €279 trokken mijn ogen nog scheeler. Wat een bedrag zeg, het zal best goed spul zijn maar dan nog. Ook hier maar weer wezen shoppen bij Ali en ook dit is daar te koop. De kwaliteit is wel wat minder zwaar, maar 100% functioneel en verder prima gemaakt. En 20 x goedkoper dan de Amerikaanse RRS versie, namelijk €13,37.
20 keer mensen, dat is veel. En weer inclusief verzenden.

Nog eentje dan? Voor onze kleinzoon had mijn meisje een reuze handig bakje gezien, daar kan hij lekkers in doen en dan mee klooien wat ie wil, het bakje komt nooit  op z’n kop te staan. Handig voor iedereen, hij raakt z’n chipjes niet kwijt en moeders hoeft er niet de hele dag met een stofzuiger achteraan te hobbelen. Maar wel even 18 euro aftikken ja?! 18 euro, je leest het goed.
Dan weer bij Aliexpress: €2, 31 inclusief verzenden. Ook hier 8x zo goedkoop en het is immers ook maar een stukje plastic in een mooi vormpje, geen moeilijk stuk elektronica of zoiets. Wie naait nou wie?

Ik heb zo langzamerhand wel de instelling “nee, je moet het niet doen, duhhhh”. Je bent anders toch wel een beetje een dief van je eigen portemonnee toch?
Wellicht moeten de westerse verkopers toch eens kritisch achter de oren krabben…..

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *