Winkelen

WinkelenOké dan, dames, hou je vast, daar komt ie: ik ben gek op winkelen. Ja, het is eruit, de kogel is door de kerk, ik heb bekent! En het is geen bevlieging, al jaren is het aan de gang. Vroeger vond ik het al leuk.
Waar het door komt? Geen idee, zit in mijn genen denk ik. Ja, ik weet het, het is uitzonderlijk als ik om me heen de mannelijke populatie hoor praten. De meeste kerels gaan gericht een winkel in om snel te scoren waar ze voor komen en rap weer naar huis. Ik dus niet, ik vind het heerlijk om samen met mijn meisje door een stad te rollen, lekker winkeltjes kijken, bakkie doen, mensen kijken, weer winkeltjes kijken, wijntje doen, mensen kijken. Ja hoor, daar komen wij de dag wel mee door.
Dus mijn meisje heeft mazzel, zij is ook gek op winkelen en we hebben dus samen wel wat afgewinkeld zo samen. Mijn ouders waren ook gek op winkelen samen dus daar zal het bij mij wel vandaan komen.

Waarom ik dit schrijf? Nou, ik zal het uit de doeken doen. Dat samen winkelen was altijd een mix tussen vrouwen en mannen winkels. Even een schoenenzaakje in, daarna een winkel met bijvoorbeeld fotospulletjes. Dan weer even een kledingzaak in en vervolgens een winkel met stereospulletjes, zeg een Hobo of zo.
Maar het winkelland verandert. Meer en meer merk ik dat het eigenlijk alleen nog maar schoenen en kleding is. De enige leuke momenten zijn dan nog het bakkie en het wijntje doen en mensen kijken. Maar ok tijdens dat mensen kijken zie ik de veranderingen. De mannen die voorheen blijk keken na het verlaten van de zoveelste kleding shop om uit te kijken naar een mannenwinkel, kijken nu een stuk somberder. Later op de dag zelf chagrijnig omdat ze tot het hetzelfde besef komen als dat ik ben gekomen. De mannenwinkels zijn verdwenen, weg, verschwunden! Ja, de Mediamarkt is wel te vinden, maar dat is toch geen vervangen. Juist de “ouderwetse” fotozaak, stereowinkel of zo’n leuke shop met zakmessen en ledzaklampen. Daar ga je de deur voor uit.

Het is dus niet zo gek dat veel mannen juist die winkels nu via de computer bezoeken. Natuurlijk gaan de internet verkopen omhoog. Je kunt niet anders. Lekker een mannenwinkel in en die luidspreker bekloppen, dat zakmes even uitklappen of dat lampje even aandoen!
Wij mannen zijn dus verdoemt tot de computer, de digitale winkelstraat. Ik weiger dat natuurlijk, ik hobbel trouw zoals gewoonlijk met mijn meisje mee, kledingwinkel in, schoenenwinkel uit. Evengoed gewoon gezellig, met als hoogte punt de terrasjes en de mensen die voorbijtrekken, heerlijk. En voorheen had ik nog wel eens pijn in mijn rug van al dat geslenter. Nu niet meer, ik zit lekker in mijn rolstoel! Wie deed die uitspraak ook alweer? Ieder nadeel heeft zijn voordeel………..

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Winkelen

  1. peter nadort zeggen:

    Je slaat hem weer keihard op z’n kop René. Gelukkig hebben wij nog een dumpshop en een handyman, maar ook nog een electronicazaak, wel op woensdagmiddag dicht maar heeft heel veel “mannendingetjes”. Maar jij hebt toch ook Alkmaar met een goede grote fotoshop, wij hebben Zwolle, die bijna 80 jaar oude zaak van Hans Keuzekamp. Kwam er al in de jaren 70 van de vorige eeuw oen ik nog bij Kodak werkte. Nog steeds een klassezaak. Maar we krijgen het moeilijker want de “meissieszaken” zijn er nog steeds, maar geniet er van.
    groet, peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *