Vaccinatie perikelen…

Iedereen kan/moet worden gevaccineerd, zo ook wij. Nou heeft Christa een extra risico door alle kwalen die ze heeft en de daarbij behorende medicatie, dus had ze al eens gelezen dat je dan extra informatie en begeleiding krijgt voor het vaccineren.
We waren verbaasd toen haar uitnodiging voor vaccinatie in de bus lag en er in de brief geen woord werd gerept over extra risico. Dan maar informeren via het medische afspraaknummer wat ergens ver verstopt in de bijgesloten paperassen. Hier bleek ze netjes een afspraak te kunnen maken voor zowel de eerste als tweede vaccinatie en zou een bevestiging via email gaan ontvangen. Zo gezegd zo gedaan.
En toen werd het stil……

Omdat de bevestiging email uitbleef is maar weer gaan bellen om zeker te krijgen of ze het goede email adres wel hadden staan, met onze achternaam gaat het wel eens mis, vandaar.
Krijg dan maar eens de goede GGD’er te pakken. Na een paar pogingen en vele keren “Druk 1 voor…., druk 2 voor…” kreeg ze iemand aan de lijn die wel eens over de afspraken zou kunnen gaan. Aldus de situatie uitgelegd, maar diegene kon niet in het systeem kijken welk e-mail adres was gebruikt, laat staan die eventueel te kunnen veranderen.
Dan de medische GGD telefoonlijn maar weer bellen, maar die kunnen behalve een afspraak niet goed volledig regelen ook niets betekenen.
Intussen had ik zelf al op de GGD-site de afspraken van Christa in beeld getoverd en uitgeprint, je kunt het maar hebben.

We hadden al gelezen ergens dat bij gebruik van bloedverdunners, de INR-waarde van het bloed onder de 3 moest zijn in verband met het risico op bloedingen. Dus als parallelle actie meteen de trombosedienst via een bericht gevraagd om begeleiding, dus dat moet dan wel goed komen.
En ook daar werd het stil….

Na veel vijven en zessen kregen we te horen dat een bevestiging voor een datum er gewoon niet meer kwam, was onmogelijk te regelen. We moesten maar een print-out van  de door mij opgespoorde GGD pamfletje met de juiste data maar uitgeprint meenemen en dan moest het wel goed komen, of niet.
Van de trombosedienst uiteindelijk een bericht los weten te peuteren dat het huidige doseerschema wel goed genoeg was om de vaccinatie te ondergaan. We hadden verwacht dat dat op de dag zelf nog wel een keer gemeten moest worden, maar welnee, jank die spuit er maar in hoor.

Afijn de eerste vaccinatie zit erin. Echter vandaag lag er een uitnodiging voor Christa in de bus. Niet de lang verwachte bevestiging van de eerde gemaakte afspraak, nee een kakelverse en of ze een afspraak wilde maken voor vaccinatie! Dit keer echter wel met de opmerking dat ze een medisch rondwandelend risicomens is en dus een medische indicatie had. Volgens ons had dat in die eerste brief al moeten staan. Ach, beter twee uitnodigingen dan één…. toch? Prutsers zijn het.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *