Sneeuw², en een weekeindje rotterdam

rolstoel_bolDe eerste sneeuw periode is weer achter de rug. Gelukkig maar want was sneeuw vroeger een vriend, tegenwoordig is het een vijand. Een klein laagje valt nog wel te doen maar een fikse laag sneeuw zorgt ervoor dat mijn “geliefde” rolstoeltje een metamorfose ondergaat tot een gemene sneeuwschuiver. En dan eentje die maar een half metertje z’n werk doet om daarna muurvast te lopen. Zonder externe hulp kom ik dan ook niet meer van mijn plek.
Noodgedwongen ben ik dan ook een paar keer met krukken op pad getogen en daarvan kan ik je uit betrouwbare bron vermelden dat ook dàt geen handige hulpmiddelen meer zijn als er zo’n dikke laag gladde sneeuw op straat ligt.

Afijn je kunt je dus voorstellen dat ik blij was toen de sneeuw veld ruimde voor een drogere ondergrond.
Ook in het weekeindje Rotterdam wat we hadden gepland bleef het, op een paar lichte spettertjes na, droog. We hadden een kamer geboekt in het zeer fraaie hotel NEW YORK. Aldaar aangemeld bleek dat we een gratis kamer-upgrade kregen en kregen een kamer met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een werkelijk prachtige en grote kamer van alle gemakken voorzien, zoals een Nespresso apparaat (met kuipjes, ja ja). Ook de badkamer bleek uitermate goed geschikt voor mij, er stond netjes een badstoeltje in de douche, erg goed geregeld!
Ik had de Fujifilm X-E1 mee en heb er een tijdje mee rondgerold om er toch maar even wat plaatjes van te maken.

(klik op de foto voor meer foto’s)
hotelny

De eigenlijke aanleiding om naar Rotterdam te gaan was om het China Lights event te bezoeken. Een lichtshow met vele kleurig verlichte figuren en objecten en dat was allemaal te zien in het park onder/naast de Euromast. Erg leuk om een keer te zien en ook daar heb ik een kleine impressie van geschoten.

(klik op de foto voor een impressie)
rotterdam_china_lights_pano1_1024

Als afsluiter van het weekeinde zijn we zondags naar het Nederlands Fotomuseum geweest. Een erg interessant en leerzaam museum en het lag in dezelfde straat (toevallig) als het hotel, in hetzelfde gebouw Las Palmas als het restaurant van Herman den Blijker.
De mevrouw aan de balie dacht dat er niet mocht worden gefotografeerd maar gaf toe dat dit niet zo heel best was aangegeven. Op de verbodsbordjes stond een cameraatje getekend met een flitsje. Dat was duidelijk en dat dat heb ik dan ook nièt gedaan.

(klik op de foto voor meer foto’s zònder flits)
fotomuseum

Kom je gewoonlijk van zo’n weekeinde uitgerust thuis, tenminste dat is normaal gesproken wel een doel, bij ons was niets minder waar. Afgepeigerd maar toch voldaan zijn we zondagmiddag weer geland in Heerhugowaard.

Een nieuwe week gaat van start en vol goede moed zijn we weer aan begonnen. Diezelfde moed zonk woensdagochtend weer met dezelfde gang in de schoenen…………………weer sneeuw………..

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Sneeuw², en een weekeindje rotterdam

  1. San Bakker zeggen:

    En het hield maar niet op met die sneeuw.. Gelukkig zijn we er nu vanaf!! (hoop ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *