Scheer je weg….

scheermesMannen moeten scheren. Nou ja, moeten….. De meeste mannen vinden het in ieder geval prettig. De meeste vrouwen vinden dat ook en ze scheren zelf ook her en der nog wel eens wat haar weg. En dat vinden mannen dan weer fijn waarbij ook hier geldt: meestal dan.

Je kunt op verschillende manieren scheren, elektrisch, nat met met een mesje, maar ook heet met een brander. Elektrisch heb ik jaren gedaan en voldeed op zich wel. Tot ik een keer met een mesje aan de gang ging, zo zeg, dat was wel even wat anders. Glad kreeg een nieuwe betekenis. Dat met die brander heb ik nog maar niet geprobeerd, voor je het weet fikt je gehele badkamer af!
Alleen die kosten hè, een scheerapparaat kost wat maar die mesjes ook. Zeker als je niet helemaal reclame-weerbaar bent en alles gelooft wat er op de tv reclames geblèrd wordt en je met een setje mesjes van rond de €20 de vier thuiskomt. Zo ook in huize Mossinkoff en dat bleek op de lange termijn best duur.

Enige tijd terug kwam ik BOLDKING tegen, ik dacht via Facebook. Die levert door middel van een abonnement, dus maar eens een setje van 4 besteld voor een tientje. Een gratis houder werd bijgeleverd, wie doet me wat.
Schoor prima en heb toen een abonnement genomen van 4 mesjes per twee maanden. Zo’n abonnement is elk moment te stoppen of te pauzeren, geen risico dus.

Vóór de nieuwe zending van Boldking viel tijdens het boodschappen doen bij de Lidl mijn oog op het rek met scheerspullen. “Dat lijkt het mesje van Boldking wel ?!” Alleen een iets andere kleur, maar het leek echt een kopie. Hoppa, gekocht voor minder dan de helft van de prijs dan Boldking, dat is altijd leuk om te proberen.
Nou die Shark 2.0 mesjes van de Lidl scheert dus identiek als die van Boldking. Dat scheelt echter wel geld en heb mijn abonnement bij Boldking meteen op pauze gezet.

Van de week kreeg ik een briefje van Boldking waarin vermeldt stond dat de mesjes zijn vernieuwd. Gekeken en zien er goed uit en geheel anders dan de vorige editie, toch maar weer besteld en die komen van de week binnen.
Omdat ik toch weer op scheermessenonderzoek ben meteen maar weer eens wat rondgestruind. Er blijken meer kapers op de kust. Zo is er SHAVE-HOUSE maar ook SHAVERSCLUB, allemaal met zo’n zelfde soort concept.
Shave-House lijkt overigens verdacht veel op het Nederlandse equivalent van de DOLLAR SHAVE CLUB uit Amerika, die overigens een erg leuk filmpje op Youtube hebben staan:

Afijn, ik wacht eerst maar even op de nieuwe Boldking mesjes, ik ben benieuwd. Voor scheerders die nieuwsgierig zijn of de mesjes van bijvoorbeeld Gillette nou echt zo duur moeten zijn is er een leuk en informatief filmpje van de REKENKAMER. Ook om te léren scheren!

Overigens nog een tip: kijk uit waar je iets koopt. Zo heb ik een keer een gratis setje Gillette Mach 3 gekregen, je weet wel, zo’n houder met één mes setje en dat schoor op zich prima. Een week later liepen we op de Zwarte markt in Beverwijk te struinen en daar spotte ik een pakje met vier Mach 3 mesjes voor heel erg weinig geld.
Echter na het eerste gebruik van een van die mesjes liep ik vervolgens een week lang met pleisters op mijn gezicht. Gewoonweg troep waar je een gehele behanglaag zo van je hoofd af haalt. Dus dat is of B-keuze òf Chinese namaak. B-keus zou mijn eerste gedachte zijn want het ziet er identiek uit als het origineel. Maar die kleine oosterlingen maken het met het grootste gemak ook (bijna) identiek na.
Mijn advies luidt dan ook: niet kopen!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

21 reacties op Scheer je weg….

 1. Luc zeggen:

  Herkenbaar. Ik heb (helaas) een vrij zware baardgroei én mijn vrouw heeft een hekel aan stoppelbaarden dus ben ik de sigaar. Elke dag scheren, hooguit in het weekend 1 dag overslaan. Vroeger kocht ik ook dure scheermesjes van Gillette en ditto scheerschuim. Dat werd me al te gortig, als je gaat uitrekenen wat dat op jaarbasis kost … Ik ben nu overgestapt op Etos huismerk, 6-bladen scheermesjes en Etos scheerschuim. Voor de gevoelige huid, dat wel. Na 2 weken ervaar ik geen verschil meer met Gilette, Wilkinson en al die andere dure spullen. En van het geld dat ik bespaar koop ik wel een nieuwe camera haha.

  • René zeggen:

   Voor mij ook dagelijkse kost. Gewoon omdat ik niet graag ongeschoren de deur uit ga.
   Ik zal die Etos spullen ook eens meenemen in een vergelijkend waren onderzoekje 🙂

 2. Arnoud zeggen:

  Ik had hetzelfde. Ook Boldking gepauzeerd. En in die tussentijd een mesje bij Shave House besteld. Viel me direct op dat de kwaliteit van de mesjes stukken beter is bij Shave House. Maar goed, toch die nieuwe mesjes van Boldking geprobeerd. Ze zijn beter dan hun vorige mesjes, maar ik blijf bij het mesje van Shave House. Voor € 1,- minder heb ik betere mesjes (6 blade), en zelfs met een precisie mesje net als bij Gillette.
  Ook wel fijn dat m’n vrouw voortaan van mijn mesjes afblijft aangezien ze ook voor vrouwen mesjes hebben 🙂

 3. Marco zeggen:

  Mooi onderwerp.
  Ik overweeg om over te stappen naar een klassiek mes met double edge scheerbladen erin. De ouderwetse krabber. Grotere besparing is niet mogelijk. Open mes waag ik me maar niet aan.

  Dan nog iets over scheerschuim / gel in spuitbussen, weg ermee !
  Ik gebruik inmiddels een jaar een goede pre-shave en scheerzeep met kwast van dassenhaar, geen Vergulde Hand kopen, dat is ook rommel.
  Goede pre-share is oa. verkrijgbaar van Prorasa, goede scheerzeep van Prorasa of Edwin Jagger.

 4. Colin zeggen:

  Budgetshavers NOOIT bestellen want ze leveren niks! En reageren niet op e-mails en telefoon werkt niet of word nooit opgenomen! GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR 2.

 5. Petter zeggen:

  Bij de turkse supermarkt koop je een staaf scheerzeep voor pakweg iets van 63 cent. Losse scheerkwast dr bij en je kan heel erg lang inzepen. Ik doe er nu al bijna een jaar mee en scheer mij elke dag, prima schuim. Overigens, op de markt in Den Haag Double Edge scheermesjes gekocht, ik meen een doosje van 10 stuks voor maar 50 cent. Ze zijn inderdaad erg scherp en scheren superglad, beter dan welk modern mesje, maar is minder goed voor de gevoelige huid. Gelukkig had ik nog zo een ouderwets scheermeshouder (schraper) dr voor. Voordeel: superglad, makkelijk schoon te maken en heel erg goedkoop. Nadeel: worden toch vrij snel bot en je snijd je heel snel als je niet goed oplet.

 6. bert zeggen:

  Ik heb ook een zware baardgroei maar daarnaast ook een extreem gevoelige huid, veel rode plekken, dermatoloog geeft aan dat je daar niet veel aan kan doen, ja geen producten met alcohol erin, maargoed ik scheer dus eigenlijk al jaren en jaren met mach3 wel duur maar mijn huid reageert daar het best op, waarom? blijkbaar is die toch het aller scherpst want als het mes ook maar een een heel klein beetje botter is worden de rode plekken groter, krijg ik meer irritatie en brandende huid, ik heb goedkopere mesjes geprobeerd en dus ook boldkings maar helaas, ik blijf duur uit 😉

 7. Willie Wortel zeggen:

  Ik denk dat die baardgroei van René nog niet zoveel voorstelt. Hij is waarschijnlijk een jaar of acht. Vanaf die leeftijd weten kinderen onderhand wel dat de verleden tijd van scheer schoor is. En het voltooid deelwoord dus geschoren….

 8. Wiebe zeggen:

  Heren,
  Ik denk dat ik ook maar eens ga overstappen van Gilette naar Shave House. Eens kijken of die mesje ook goed schoon te maken zijn. Van Etos geprobeerd maar die mesjes staan voor mij te dicht op elkaar.
  Nog een besparingstip. Ipv scheerschuim of scheerolie gebruik ik gewoon olijf olie. Wel extra vierge naruurlijk ;). Werkt net zo goed en super goedkoop!

  • René zeggen:

   Ik gebruik nog steeds de Boldking mesjes, de nieuwe versie en die bevallen erg goed. Heel gemakkelijk schoon te maken, goed scherp. Samen met de scheerschuim van de Lidl (niet leeg te krijgen) een redelijk goedkoop en prima te gebruiken combinatie!

 9. Ben zeggen:

  Ik koop altijd wegwerp mesjes (10 voor €1.50) altijd verse mesjes en niet duur.
  Mensen om me heen zeggen allemaal dat ze er niet tegen kunnen en uitslag krijgen maar ik krijg pas uitslag wanneer ik €10 + moet betalen voor 3 mesjes.

 10. Roland zeggen:

  Ik gebruik al jaren Wilkinson Sword Quattro. 21 euries voor acht mesjes. Maar…..

  Een mesje van Wilkinson gaat 3 maanden mee. Nu scheer ik me om de dag, dus pak hem beet 45 scheerbeurten. Tegen 5 tot 6 scheerbeurten voor een Gillete mesje. Ofwel die 8 mesjes zijn goed voor bijna twee jaar scheren. Dat is toch een afschrijving om te zoenen.

  Verder scheer ik me altijd met hair conditioner, super glad en het bijt niet uit.

 11. nico van ruler zeggen:

  Shavehouse levert echt geweldige mesjes.. Hiervoor 1keer die hakbijlen van BoldKing geprobeerd, allemaal wondjes over mn hele hoofd… Dus die nooit meer. (het waren overigens de nieuwe mesjes vsn BoldKing)

 12. Sander van der Linden zeggen:

  Ik schoor mij met de ouderwetsche double blade en dan met de scherpste Japanse mesjes. Die zijn zo onbeschrijflijk scherp dat even teveel druk onmiddellijk afgestraft wordt. Wél goedkoop: 10 Blades voor €4,50. Goeie zeep erbij (Jermyn Street) en dito kwast. Extreem glad. Alleen ik moet mij elke dag scheren en dat duurde 15/20 min per keer plus soms de kleine sneetjes. Dat werd te gortig. Nu scheer ik mij met Bold King. Heel apart. Het voelt niet als een mes maar als een soort vegertje. De gladheid is ongeveer hetzelfde maar ik kan mij nu veel sneller scheren. Super.

  • Vincent de Groot zeggen:

   Ik ben lid van de shaversclub deze hebben dezelfde soort aanbieding als Boldking alleen vind ik deze meisjes een stuk beter. Ze gaan Naar verhouding langer mee en het eindresultaat is dat mijn huid gladder is. Shaversclub kan naar verhouding ook goedkoper zijn ze hebben namelijk twee modellen. Ik heb gewoon die van €10 deze is ook voorzien van een trimmer aan de bovenzijde. Dat bevalt mij ook wel.

 13. Gerrit Muijen zeggen:

  Ik had alleen een probeer-setje besteld voor 2 euro, maar ik kreeg ongevraagd een setje van 4 mesjes in de brievenbus, en werd 10 euro van mijn rekening geboekt, deze heb ik natuurlijk gestorneerd.

 14. Remco zeggen:

  Ik wilde iets vragen..
  Hoe zijn de scheermesjes van de Etos …
  Ik gebruik nu het scheersysteem shavehouse , maar die scheermeisjes van Etos zijn goedkoper
  ik praat over de 6 blads ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *