Comfortabel toch?

schoen“Goedemiddag meneer van de schoenenwinkel”
“Goedemiddag meneer, waar kan ik u mee helpen?”
“Nou, die comfortschoenen lijken me wel wat, u weet wel die van dat bord buiten” en de man kijkt niet helemaal begrijpend beurtelings naar mij en mijn rolstoel.
“U bedoelt die van Xsensibel??”
“Ja, precies die!” geef ik enthousiast aan, ” die met die unieke zooltechnologie!”
“Maar kunt u lopen dan?” wijzend naar de stoel.
“Nee niet echt, maar dat is dan meteen opgelost volgens de advertentie op het bord” geef ik aan “er staat immers dat lopen nog nooit zo comfortabel is geweest en daarbij er staat nergens dat je al moet kunnen lopen voordat je ze aantrekt. Ik ben enthousiast zoals u merkt, het lijkt heerlijk weer te kunnen lopen en dan nog comfortabel ook. Mijn dag kan al niet meer stuk mag u weten” en ik leg inwendig al in een deuk.
Keek de verkoper al wazig toen ik ernaar vroeg, dat werd er nu niet bepaald beter op.
“Maar die schoenen maken niet dat u kunt lopen meneer ?! U bent toch niet serieus?” sprak hij met een lichte paniek in de stem, hij had geen idee wat te doen.
“Geen nood beste man” gaf ik geruststellend aan “er zijn volgens de poster Testparen beschikbaar, dus die mensen kunnen mooi voordoen hoe dat allemaal gaat, dus dat gaat goed komen lijkt me. Wel hetero-paren hoop ik? Dan zit er in ieder geval een man bij en hopelijk licht invalide”.
“Paren, mensen? Het zijn paren schoenen, geen mensen. Het lijkt me erg onverstandig om te proberen meneer, u kunt er echt niet mee lopen” meldt hij me en het ontgaat hem volledig waar de schoen wringt.
“Dus die poster liegt tegen de klanten? Da’s niet zo mooi. Die Testparen kloppen ook al niet en kan dus niet kijken hoe de schoenen lopen, u wilt blijkbaar niets verkopen!”
Niet begrijpend schud hij zijn hoofd en lonkt al naar een nieuwe klant ter afleiding “ik help even die mevrouw” en loopt weifelend die kant op.
“Hallo, we zijn toch in gesprek dacht ik, nou wordt ie mooi. Ik ga wel naar een andere schoenenzaak” en rol de winkel uit, de verkoper volslagen gedesillusioneerd achterlatend.
Wat kunnen sommige dagen zich toch leuk ontwikkelen, alleen al door zo’n reclamebord…………….

comfortschoenen

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *