Bé-enners

irEen paar weken geleden zagen we bij een programma op de TV een oproep van Eddy Zoëy (ja ja die) voor kandidaten voor het nieuwe programma “Was ik maar thuisgebleven”. Dat zou dan gaan over mensen die op vakantie iets beleven of overkomen wat de rest van hun leven verandert heeft.
“Zi zeg, daar passen we goed in. Geef je op joh” riep Christa jolig “leuk”.
Nou hebben we ons wel eens vaker opgegeven voor een programma maar daar hadden we nooit meer iets van gehoord. Met dat gegeven in mijn achterhoofd klom ik in de pen, uh toetsenbord. Natuurlijk met het idee van “Daar horen we niets meer van”. Maar het werd toch echt “Was ik maar thuisgebleven” want nog geen week later hing de uiterst vriendelijk Marlieke van de firma Eyeworks aan de telefoon met de mededeling dat ons verhaal interessant genoeg was voor het programma. En dan ook nog dusdanig dat we een soort main-act zouden worden wat door Eddy Zoëy zelf gedaan zou worden.

En dan gaat het snel, erg snel. Op woensdag in de week daarop heeft diezelfde uiterst vriendelijk Marlieke een intake gesprek bij ons thuis gehouden en wist ook meteen te vertellen dat de week daarop de opnames zouden plaatsvinden, ook bij ons thuis. Makkelijk want dan hoeven we niet de deur uit!

Afijn, afgelopen woensdag landde het media circus in onze straat en zijn de opnames gemaakt. Een regiseur, een geluidsman, twee camera mannen en later ook Eddy himself natuurlijk.
Een hele belevenis kan ik je vertellen. We hebben ons verhaal diverse keren verteld, binnen gefilmd, buiten gefilmd, Roy kwam ook aan de beurt en en passant werd de benedenverdieping danig verbouwd om alles goed te kunnen vastleggen.
Ik moet zeggen dat het allemaal uiterst relaxed en professioneel werd gedaan. Geen gestress, er was netjes een fijne lunch geregeld en zo zijn we de hele dag in de weer geweest, vanaf half 10 ’s morgens tot bijna 5 uur in de middag en dat voor een uiteindelijk resultaat van een klein kwartier.

En zo worden we toch wellicht nog BN’ers op onze oude dag, want ja, boven de 50 hè. We zijn heel benieuwd hoe de uitzending wordt. Niet dat we nog veel kunnen veranderen, we krijgen het namelijk niet van te voren te zien en hebben getekend dat ze alles naar eigen goeddunken mogen gebruiken. Ach, we hebben geen geheimen dus ze doen maar 🙂
Het programma wordt (onder voorbehoud) vanaf 26 april uitgezonden. Het zijn acht afleveringen maar in welke wij zitten is nog niet bekend, dat gaan jullie nog wel lezen…

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Bé-enners

  1. Luc zeggen:

    Altijd al geweten dat je filmster materiaal was 😉 De aanleiding is natuurlijk klote maar wel bijzonder om een keer voor de camera i.p.v. er achter te staan! Ben benieuwd naar de uitzending René!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *