Meer tinnitus…

oorEen tijdje terug al eens een stukje geschreven over Tinnitus ofwel mijn eerste “piep”. Afgelopen maandag was ik op mijn werk en plotsklaps merkte ik dat mijn gehoor een stuk wegviel en en kwam een nog luidere pieptoon dan ik al had voor in de plaats, maar dan links. In de hoop dat het snel weer weg zou trekken heb ik een paar dagen afgewacht, echter helaas het bleef. De doofheid is wel minder geworden maar de piep niet. Het zit ook op een andere frequentie als de eerste, een stukje lager. Had ik de eerste piep (die er ook nog is) op zo’n 8 kHz bedacht, deze zit zo te horen rond de 3 á 4 kHz en een dus ook een stuk harder.

Gisteren naar de huisarts geweest en zij gaf aan toch maar langs de KNO arts te gaan en ze zou de gegevens daarnaartoe sturen en er zou spoedig een afspraak op de mat vallen.
Nou “spoedig” was een understatement, diezelfde middag hing de KNO assistente al aan de telefoon om te melden dat ik de volgende dag om 10:00 uur al moest verschijnen. Als er bijvoorbeeld iets ontstoken blijkt te zijn moet er direct met antibiotica worden gestart om blijvende schade en ellende voor te blijven.

Zo gezegd, zo gedaan en vanmorgen om 10:00  uur waren we in het MCA en kon ik het hele verhaal aan de KNO arts uitleggen. Hij heeft mijn oren geïnspecteerd met zo’n lampje wat als klein kind al wilde hebben, maar ik dorst het ook nu niet te vragen.
“Uw oren zien eruit als die van een jonge kerel!”. Nou, horde een was genomen, een meevaller. Maar ja, ik bèn een jonge kerel, toch !?
De tweede horde was een gehoortest en omdat de doofheid al weg was gezakt en ik ervaring heb met “luisteren” zag ik daar geen problemen in. Dat bleek ook niet want de arts mompelde bij het zien van de uitslag van die test “mmhh, verbazend goed eigenlijk”.

De arts gaf aan sowieso uitgebreidere testen te willen doen om toch te gaan bepalen waar de pieptoon vandaan komt, zoals een ruis/piep-onderzoek en nog wat andere toestanden. Aangezien vandaag de tijd ontbrak wordt dat eind januari. Nou ja, vooruit dan maar, ik ben er al aan gewend dus dat maandje hou ik het ook wel vol. Muziek luisteren gaat wel weer goed op momenten dat de linker piep niet zo heel luid is.

Wordt vervolgd………..

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Meer tinnitus…

  1. John & Betty Mossinkoff zeggen:

    Geeft niet hoe oud je ben Rene maar in gedachte blijven wij allemaal jonge kerels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *