Infrarood van geluk

Ergens in december kregen we bericht van de thuiszorgwinkel dat ze een sauna-dag hadden georganiseerd. Nou was het niet de bedoeling om in je blootje naar de winkel moest komen om aldaar in zo’n zweethokje te kruipen, nee, het was een info dag over infrarood sauna’s en uiteraard kon je er dan een of meerdere kopen.
Nou wilde het toeval dat we al aan het kijken waren naar zo’n ding want het zou de pijnklachten van mijn meisje behoorlijk kunnen verminderen. En zo hadden we dus ook al wat voorkennis zoals dat er meerdere soorten infra rood bestaan die verschillen qua golflengte en met al hun verschillende effecten. Ook over houtsoorten zoals red-cedar en het verschil in kwaliteit van infra-roodstralers zoals keramiek en bijvoorbeeld stralers van Incoloy gemaakt had ik al het een en ander gelezen, want daar zit nogal wat verschil in.. Dus gewapend met alle voorkennis togen we naar Alkmaar, op naar de thuiszorgwinkel! (denk nu aan de muziek van het A-team)

Aldaar werden we overtuigd van de getoonde kwaliteit (leve de voorkennis) en was de prijs ook al redelijk aangenaam want er gold 20% korting. Aangezien we graag met z’n tweeën ergens van genieten was dat ook hier wel een eis. Het moest dus een tweepersoons sauna worden. Een éénpersoons was overigens ook geen probleem, daar passen we ook met z’n tweetjes in, alleen hebben ze daar geen twee rugleuningen in. Die moeten dan apart als custom-build gemaakt worden en dat duurt dan weer langer enz enz. Dus een twee persoon werd besteld. Al in de winkel bekroop mij een gevoel van “gaat dat dan door het trapgat passen?” want de sauna moet op zolder komen. Normaal hebben ze daar pasmallen voor maar die waren helaas niet aanwezig.
“Geen probleem” roept de verkoper “ik kom zo bij u langs om een en ander op te meten!” Kijk aan, dat is nog eens service, dat krijg je niet bij een online-bestelling!
Zo gezegd zo gedaan en na een aanbetaling te hebben gedaan keerden we huiswaarts. Na een uurtje of twee stond de verkoper voor de deur en gewapend met een rolmaat (die ik hem moest lenen) ging ie aan de slag.
“Moet geen probleem zijn, dat gaat lukken”. Met nog steeds twijfels in mijn hoofd accepteer ik toch het gegeven en nam een afwachtende houding aan want de levering zou wel een paar weken duren want ja, de Kerstdagen zaten er tussen. Uiteindelijk hebben we de afspraak gemaakt dat ze 28 januari zouden leveren/plaatsen.

Van de week ging het al mis toen mijn meisje het restant van de rekening betaald had in de winkel, dat moest namelijk gebeuren vóór de levering. Bij thuiskomst van mijn werk was een blik op de betaalde rekening genoeg om de eerste paniek op te wekken want daar stond een éénpersoons op vermeld. Direct gebeld naar Alkmaar en dat kon gelukkig recht worden getrokken, er zou een twee persoon geleverd worden. Ik heb nog met de gedachte gespeeld om de vraag te stellen dat ze meteen een extra éénpersoons mee zouden nemen. Het kriegelige gevoel dat het allemaal niet door het trapgat zou passen was nog steeds irritant aanwezig in mijn achterhoofd. En uit ervaring weet ik dat dat vaak niet voor niets is. Maar goed, de aardige verkoper had gemeten, dus………

Vandaag was het dan zover: de vrachtwagen van InfraSmart stop voor de deur en ik laat de manschappen binnen.
“Moet ie naar boven?”
“Yep beste man, naar zolder zelfs” en ik zwaai vrolijk en vol vertrouwen de deur naar de trap open.
“Pff…..” blaast de man “als dàt maar gaat passen” en de moed zakt direct in mijn schoenen!
“Ach, het móet passen, er is immers gemeten” probeer ik nog om de stemming erin te houden.
Op de vraag wíe er heeft gemeten kon ik gelukkig de verkoper de schuld geven. Het eerste paneel werd uit de vrachtwagen getrokken en gepoogd de trap op te krijgen. Ja, van je never nooit niet ging dat passen dus.
Nou daar waren we dan lekker mee. Het knagende gevoel in mijn achterhoofd had zich verspreid door mijn hele hoofd. Wat te doen, wat te doen. Straks komt mijn meisje thuis en dan staat er géén sauna, dat zou een domper op de dag zetten kan ik je verzekeren.

Zo snel als een mooie dag door het gootsteenputje kan verdwijnen, zo snel kan het ook wel weer gered worden en dat terwijl we daar meestal niet zoveel geluk mee hebben. Als het fout gaat dan gaat het meestal goed fout!
Maar nee, vandaag niet. De monteur wist te vertellen dat ze een extra éénpersoons uitvoering in de wagen hadden. Handig als ze ergens iets beschadigen, dan hadden ze wat reserve achter de hand. En voilá, de panelen gingen zuigend passend door het trapgat naar zolder. Wat een mazzel zeg, de dag was gered!
“Nou moet ik alleen nog 2 aparte kleinere rugleuningen laten maken” en dat kon wel weer even duren dacht ik. Ook hier kon de man de dag voor de tweede keer redden, ze hedden namelijk 2 rugleuningen die ooit te klein waren gemaakt voor een tweepersoons model.
“Ik pak ze even en ga wel passen boven”
En warempel, ook die passen precies in onze sauna! Hoe is het mogelijk, zoveel mazzel op één dag, hoera, feest, de dag kan niet meer stuk, infrarood van geluk!

Dus daar staat ie dan, de sauna, inmiddels één keer gebruikt al, dat moest meteen gebeuren natuurlijk. Heerlijk, wat een genot om daar een half uurtje lekker warm in te worden, super.
We gaan hier nog heel vaak van genieten. Wat wil je, 25 jaar garante dus dat kan even voort……..

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

6 reacties op Infrarood van geluk

 1. Miranda zeggen:

  Nou René en christa, heel veel warmte in de sauna. Wat een verhaal weer. René je kan inmiddels wel een boek gaan uitgeven met je verhalen. Ondanks alle tegenslagen zo duidelijk herkenbaar en mooi kunnen schrijven. Toppie.
  Groetjes Miranda

 2. Luc zeggen:

  Weer een sterk verhaal René en het toeval wil dat Mevr. Skippy dezelfde plannen hebben. En ook willen wij liever een 2-persoon dan 1-persoon maar hebben wij krek hetzelfde probleem qua niet passen door het trapgat. Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Kunnen we anders een wellness-arrangement boeken bij jullie?

 3. Hans zeggen:

  En als je de sauna voor de spiegel zet lijkt het net een tweepersoons sauna!

  Veel plezier er mee.

  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *