Gepiep op 7100 Hz

oorDinsdag was het zover, de uitgebreide gehoortest bij de KNO arts om te bepalen waar “mijn” piep nou vandaan kwam. De plotselinge versie van het VORIGE bericht was, samen met de plotseling doofheid, al weer vertrokken. Aan de ene kant jammer, want ik werd nu gemeten, maar ik was toch blij dat het weg is. Dus alleen de hoge piep is er nog.

De uitgebreide gehoor test bestaat uit grote serie piepjes op allerlei frequenties. Eerst rechts, dan links en daarna nogmaals en dan het tegenovergestelde oor gestoord met allerlei ruis.
Alles bij elkaar een klein halfuurtje werk.

Vandaag kreeg ik de uitslag en die was op zich zeker niet slecht, mijn gehoor is weliswaar een paar decibel gezakt, maar voor mijn leeftijd een stuk beter dan gemiddeld en ook nog eens goed over een groot frequentie bereik.
Behalve….op precies 7100 Hz, daar blijkt een dip te zitten. Ook nog niet zo schrikbarend maar het is er. En aangezien mijn hersenen het hele frequentiespectrum willen horen verzinnen ze alles wat ontbreekt zelf aan, de piep dus.

De dip is te wijten aan overbelasting door fabriekslawaai op die frequentie en dat kan gerust. Ondanks dat ik altijd gehoorbescherming op het werk heb gedragen is tijd ook een belangrijke factor. Zeker in de periode dat de gehoorbescherming nog niet zo heel goed was als tegenwoordig.
Enfin, de arts gaf aan dat de dip niet groot genoeg is om er op dit moment veel aan te doen, maar wordt het erger dan kan ik direct naar de audicien om er iets aan te doen.
Zoals ik in het EERSTE stukje al schreef heb ik er mee leren omgaan en dat lukt nog steeds prima. Nu maar hopen dat het niet erger wordt…….

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *