En weer een paar weken voorbij..

Het is alweer bijna twee maanden terug dat ik ben begonnen met de revalidatie in Heliomare. De grote vraag is nu “gaat het vooruit?” en zo ja “hoeveel dan wel?”

Vooruit gaat het zeker. Mijn onderrug wint aan kracht waardoor ik wat gemakkelijker rechtop kan zitten en ook staand mezelf wat beter uit kan strekken. Kan nog niet zonder handen los staan maar wel wat gebogen. Dit is zeer gemakkelijk bij bijv. het aankleden.
Ook mijn linkerbeen is wat sterker geworden waardoor ik het beter kan strekken. Hierdoor kan ik nu heel lichte druk op dat been hebben.
Door de bank genomen worden door de therapie en fitnessoefeningen alle spieren van mijn lichaam weer wat sterker waardoor ik in het algemeen wat gemakkelijker beweeg.

Nou zijn de verbeteringen nog niet zodanig dat ik zonder rolstoel of wat dan ook kan functioneren, verre van dat. Maar als je op een schaal van 0 tot 100 van 3 naar 6 gaat (puur als voorbeeld) is dat wel een verdubbeling. En dat merk je gewoon erg goed. Zo ging het zwemmen vanmorgen echt een stuk beter dan vorige week.

Al met al gaat het me allemaal niet snel genoeg natuurlijk, maar het zij zo. Ik blijf mijn uiterste best doen hier en het beste hopen voor volgend jaar. En hoop daarbij voor iedereen het beste!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *