Ach, die percentages toch!

Gisteren was het dan zover, mijn eerste UPB oftewel Uitgebreide Patiënten Bespreking. Deze vindt plaats na een week of negen revalideren in Heliomare en je krijgt daarin te horen hoe je vordert, ziekte prognose, welke doelen er gezet gaan worden maar ook of je verblijf verlengd wordt.

Om met de laatste te beginnen, die wordt verlengd met een week of 6, hierdoor wordt mijn ontslagdatum uit Heliomare ergens half tot eind maart. Voorlopig dan weliswaar want over zes weken volgt er een nieuwe UPB en eventueel een nieuwe bijstelling. Ach, ik heb toch even niets te doen, oeps, sorry, kàn voorlopig even niets doen.

De prognose was wat minder fijn om te horen, de kans op volledige genezing is kleiner dan 10%. De arts noemde het wel natte vinger werk maar gezien de ervaring en de reputatie van de man (Dr. Hans Slootman) kan je er wel van uitgaan dat dat getal er niet zo heel veel naast zal zitten.
Dat wordt een nieuw doel stellen voor mezelf. Ik hou me nu maar even vast aan 99% herstel, moet haalbaar zijn toch? 🙂

Het te halen doel in Heliomare is 200m lopen, al dan niet met behulp van hulpmiddelen als bijv. een rollator, krukken en beugels. En alles op een veilige manier thuis kunnen zoals trap op en af, alle ruimtes kunnen betreden, enz.
Mijn eigen target is toch wel met krukken te kunnen rondhobbelen, alleen mijn rompbalans moet daarvoor toch echt nog een heel stuk beter worden. Maar er zit wel beweging in dus we houden moed.
Gisterochtend is mijn linkerbeen opgemeten t.b.v. een ondersteunend kniegewricht in combinatie met een zg. BlueRocker™ enkel-/voetorthese. Hierdoor zou ik makkelijker mijn linkerbeen kunnen gebruiken, ben benieuwd hoe dat gaat. Mhh, levertijd is enkele weken, tja.

Gisteravond ook maar even het geoefende traplopen hier in huis in praktijk gebracht, dat ging erg goed eigenlijk en neemt zóveel energie mìnder dan de “oude” manier (=op mijn kont naar boven) dat ik erg blij ben dat het lukt. Kom nu bijna uitgerust boven dus riemen vast!

Ik krijg overigens erg veel zin in een korte vakantie naar het Westen van de Nijl, heb nog een kleine rekening te vereffenen. Nou ja, eerst maar koffie en laat de percentages maar de percentages, een mens moet toch ergens in afwijken………..

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *