KeePass Password Safe

KeePass Password Safe is de ultieme geheugensteun voor al je wachtwoorden, accountnamen en “geheime” gegevens. Vandaag de dag moet een mens veel onthouden. Vroeger was je alleen bezig met een boodschappen lijstje in je hoofd.
Bij een beetje intensief Internetgebruik is de lijst met accountnamen en wachtwoorden eindeloos. Maar ook je creditcard gegevens, pincodes en noem maar op zul je ergens veilig op moeten kunnen slaan, want kan dat nou allemaal onthouden? Ik niet dus als ik het ergens noteer moet het wel veilig zijn. Daar komen dit soort programma’s in zicht. KeePass Password Safe is klein en toch zeer uitgebreid. Het programma slaat al je gegevens op in een sterk versleutelde database welke als gescheiden bestand wordt opgeslagen. Hierdoor kan je natuurlijk meerdere databases aanmaken met verschillende toegangswachtwoorden.
Het programma kan gebruik maken van wachtwoordgroepen waardoor je de bewaren items netjes in categorieën kan indelen. Het is ook ruimschoots voorzien van rechtersmuis-contextmenu’s waardoor de vele mogelijkheden goed bereikbaar zijn.
Naast een wachtwoord voor de toegang tot je database kun je ook gebruik maken van een zogenaamde keyfile. Een bestand naar keuze welke aanwezig moet zijn op bijv een usb-stick om je database te kunnen openen.

KeePass Password Safe is er in twee smaken: een Classic Edition en een Professional Edition. Beide uitgebracht als Open Source software (GPL). Een vergelijk vind je hier

Getest met: Win 7 64 bits
Volgens Homepage:
Classic Edition: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8, 32-bit en 64-bit
Professional Edition: Windows 98/98SE/ME/2000/XP/2003/Vista/7/8, 32-bit en 64-bit

Homepage

keepass1 keepass2

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *