Mossinkoff in China
dag 2
Naar dag 1

5 september, dag 2: Aankomst in Hong Kong

In Hong Kong verloopt het ophalen van de koffers soepeltjes en we maken nader kennis met de groep en de reisleidster Alouisia de Leeuw.
Nadat alle koffers in de bus zijn geladen vertrekken we richting het hotel in de wijk Kowloon wat fijn in de buurt van het centrum ligt.
De busreis biedt prachtige uitzichten op de hoge bebouwing van Hong Kong. Weinig beschikbare grond en veel vraag, want er zijn heel veel Chinezen. Echt héél veel.


Ons hotel is het City View hotel, voorheen het YMCA International House. Zoals gezegd in het centrum en om de hoek loop je zo Nathan Road op. Een drukke winkelstraat met veel verkeer maar ook veel winkels en bijhorende reclameverlichting.

Aangezien het al in de ochtend is wordt er niet meer geslapen, dat hadden we in het vliegtuig moeten doen. Nou als er iets lastig is, dan is het wel slapen in een vliegtuig. Ach, even doorbijten maar, dus koffers naar de kamer brengen en hup, we gaan aan het programma beginnen. Vandaag staat een verkenningswandeltocht op het programma. Op een plein in de buurt was een kleine tempel, die van de godin van de vissers. Erg leuk om te zien. En heel erg Chinees :). Het was tevens de eerste tempel van de vele die nog zouden volgen.


Onze plaatselijke gids, Damiën, blijkt uitstekend Nederlands te spreken. Dat is fijn en hóe fijn dat was, daar kwamen we achter bij latere gidsen die Engels pleegden te spreken maar dan met een Chinese tongval (lees: slecht te verstaan)
Hij heeft onze eerste lunch geregeld bij een restaurant die lekkere dim-sum zou maken. Dat "lekker" werd met gemengde gevoelens ontvangen. Voor onszelf zaten er zeker lekkere dingen bij, vooral de dim-sums met garnalen. Voor Roy was het niet veel soeps.


Het diner hebben we genoten op het Lamma eiland. Daar zijn we neergestreken in een erg goed restaurant waar we heerlijke gerechten hebben gegeten. Veel vis, garnalen maar ook kipgerechten. En de soep eet je in China achteraf, om de gaten vol te laten lopen zeg maar. In dit restaurant hebben we ook kennis gemaakt met de eerste draaischijf op tafel. Die wordt meestal in rap tempo vol gezet met de schalen eten die je dan naar je toe kunt draaien om er je bord vanaf te vullen.
En natuurlijk de beroemde eetstokjes gebruiken. In het begin levert dat een hoop gehark op maar het went best wel snel (er is ook meestal wel een "nood"vork te vinden).


nathan road's Avonds hebben we gegeten bij een Italiaans restaurant waar een prima maaltijd werd geserveerd. Alleen bleek achteraf de rode wijn wel erg duur, zo'n €35 voor een klein flesje, en daar hebben we er twee van leeggedronken. Dat was dus een euro of 17 per glas. Proost.
Aansluitend zijn we naar de Star Ferry havens geweest alwaar je een zeer fraai uitzicht hebt op de skyline van Hong Kong eiland. Heel bizar wat daar voor gebouwen opeengestapeld staan. Maar ook een erg fraai gezicht. Er waren wat boten te zien die een apart contrast vormden tegen de moderne gebouwen op de achtergrond.

Naar dag 1