Mossinkoff in China
dag 12
Naar dag 11

15 september, dag 12: Terug in Kunming, de Bamboetempel en het museum

Ahhh, wat is dat toch fijn, een goed ontbijt doet wonderen voor een mens. En dat bij een uitzicht vanaf de 28ste verdieping.


Na het ontbijt kunnen we onze gids Charles weer begroeten. Gelukkig doet-ie net of z'n neus bloedt.
We gaan een redelijk rustige dag beleven en gaan deze ochtend op weg naar een tempel en wel de Bamboetempel. Deze tempel ligt op een wat hoger gelegen deel van Kunming en is een heftig ritje met de bus. Heftig in de zin van scherpe bochten en steile wegen. Gelukkig is onze vaste "Kunming" chauffeur weer terug, die kan dat wel, zulke wegen...
De Bamboetempel blijkt een fraaie te zijn met een groot aantal beelden van monniken met de meest vreemde gezichten. Je kunt aan de hand van je geboortejaar een bijbehorend beeld opsnorren. We mochten, zoals vaak in tempels, jammer genoeg weer eens geen foto's nemen. Ja ja.


De lunch werd geserveerd in een fraai restaurant en smaakte dit keer prima. Goed gedaan Charles.
Het is de rest van de groep overigens niet ontgaan dat wij meesten met z'n vieren op lopen, Christa, Roy, Astrid en mijn persoontje. De meeste denken dan ook dat Roy gewoon een zus heeft.
Maar er zijn meer mixjes gevonden, Christa hoort bij Jan, die in het echie bij Marjan hoort en Astrid hoort bij hen. Ik heb ook al een leuke opa ontdekt......


's Middags hebben we het provinciale museum onveilig gemaakt. Charles had ons al gewaarschuwd: de museum gids is een meisje, ze praat zacht en hij zou dan ook regelmatig wat aanvullende info verstrekken. Dat resulteerde uiteindelijk in het regelmatig afkappen van de uitleg van "het meisje" en ging zelf het meeste maar vertellen. Frits heeft hem daarop vriendelijk gevraagd "of hij zichzelf graag hoorde praten" waarna het gelukkig stil bleef. Erg stil zelfs.
Het museum niet te vergeten was op zich erg fraai. Zo zijn er skeletten van dinosaurussen te zien die zijn opgebouwd uit echte botten. Daarnaast natuurlijk ook geschiedenis van Kunming en de omgeving, verder vorm gegeven door allerlei opgegraven artikelen zoals potjes, munten, gereedschap en dergelijke.


Tijdens het avondeten kunnen we genieten van de beroemde noedels. En die zijn inderdaad heerlijk. Ik eet ook nog de portie van Astrid op. Ben namelijk gek op noedels en zij gelukkig niet :)
's Avonds zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen en we gebruiken die tijd om gezellig de stad in te gaan. Het was inderdaad een rustige dag, ook wel eens prettig.

Naar dag 11